Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ήταν να γίνει η αρχή... (vid)

Σαν σήμερα, 7 Ιανουαρίου 1990: Το πρώτο γκολ του Βαζέχα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τα πέντε δοκάρια κόντρα στον Απόλλωνα...


Στο πρώτο ημίχρονο οι Πάρις Γεωργακόπουλος και Γιάννης Σαμαρας σημάδεψαν πέντε φορές τα δοκάρια! Στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση ο Κριστόφ Βαζέχα, σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και χάρισε στο Τριφύλλι μία πολύτιμη νίκη, κόντρα στον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος το 1990.

Σαν σήμερα, στις 7 Ιανουαρίου 1990, ο Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε από τον Απόλλωνα του Γκερντ Πρόκοπ στο γήπεδο της Ριζούπολης για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αν και οι «πράσινοι» ήταν εμφανώς ανώτεροι, δυσκολεύονταν να βάλουν την μπάλα στο πλεκτό. Τόσο τα δοκάρια, όσο και ο τερματοφύλακας Κουρκούνας τους σταματούσαν και έκαναν δύσκολη τη ζωή τους.
  
Από το 9' μέχρι και το 40' ο Παναθηναϊκός είχε πέντε δοκάρια με όλους τους πιθανούς τρόπους (τρία ο Γεωργακόπουλος με σουτ, φάουλ και απευθείας κόρνερ και δύο ο Σαμαράς με σουτ και κεφαλιά).

Στο 54' ο Βαζέχα άνοιξε τον λογαριασμό του με την πράσινη φανέλα. Ο Πολωνός, προτού ακόμη γίνει σύνθημα στα χείλη των φίλων του Τριφυλλιού, έπειτα από έξυπνη μπαλιά του Χριστοδούλου πέρασε τον τερματοφύλακα Κουρκούνα και έγραψε το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα να προσθέσουμε την ανοχή του διαιτητή στα βρώμικα χτυπήματα του Βλάχου του Απόλλωνα (στους Βαζέχα και Μαραγκό), καθώς και το γεγονός ότι στην αναμέτρηση συμμετείχε ως αλλαγή προς το τέλος σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στα ελληνικά γήπεδα, ο παίκτης (;) που παρουσιάστηκε από τους ανθρώπους του Γιώργου Βαρδινογιάννη ως «κράμα Ζάετς - Ρότσα», ο Τζέισον Πόλακ...

Κορυφαίοι για το Τριφύλλι ήταν οι Γεωργακόπουλος, Βαζέχα, Χριστοδούλου, ενώ καλύτεροι του Απόλλωνα ήταν ο τερματοφύλακας Κουρκούνας που «κατέβασε τα ρολά» στο α' ημίχρονο και ο μετέπειτα πράσινος Κολιτσιδάκης.

Ο Παναθηναικός του Μπόνεφ εκείνη την χρονιά θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, με τον Βαζέχα να σημειώνει 14 γκολ μολονότι ήρθε τον Δεκέμβριο του '89...

Δείτε το video τou greenzone εδώ!

by greenzone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου