Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ο Παναθηναϊκός, ο Μεγάλος Αντιφατικός


Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για το πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα του Παναθηναϊκού για να στείλεις ένα παιδί, όχι όμως και για να το αφήσεις να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο γόνιμη εστία, ένα πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα, για να στείλεις το παιδί. Θα σου το κάνουν, εφόσον το επιλέξουν μικρό με τα αυστηρά και αδιάβλητα κριτήριά τους, ποδοσφαιριστή. Θα σου το κάνουν και άνθρωπο, περισσότερο απ’ όσο το ίδιο το σχολείο. Επειτα, ο ίδιος Παναθηναϊκός γίνεται η χειρότερη εστία για ν’ αφήσεις το παιδί να παίξει ποδόσφαιρο στο επαγγελματικό, το ανταγωνιστικό, επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός, ο Μεγάλος Αντιφατικός.
Επενδύουν στο παιδί. Το προσέχουν. Του προσφέρουν τον χώρο, την ηρεμία, τους κατάλληλους προπονητές, την κυρία που θ’ ασχοληθεί με την ψυχούλα του, τη διατροφή. Το κοντινό στην Παιανία σχολείο, για τα μαθήματά του. Δουλεύουν, επάνω στο νου κι επάνω στο σώμα. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, στη χρυσή απόσταση απ’ τους γονείς. Την οικογένεια. Όχι μακρυά, αλλ’ όχι και πολύ κοντά.

περισσότερα  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου