Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

«Παίκτης για μεγάλη ομάδα»!


 
Ο πρώην προπονητής του Θανάση Ντίνα στην Παναχαϊκή, Γιάννης Παπακώστας, παρουσιάζει το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού μέσω του gazzetta.gr.

Καλά λόγια είχαν ακουστεί και το περασμένο καλοκαίρι, όταν η ΑΕΚ προσπάθησε να τον αποκτήσει. Ο Ντίνας, όμως, παρέμεινε παίκτης της Παναχαϊκής. Οχι για πολύ, όμως. Στο τέλος της σεζόν, στα 23 του χρόνια, θα κάνει το άλμα στην καριέρα του καθώς θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και με βάση όσα είπε στο gazzetta.gr o Γιάννης Παπακώστας, οι οπαδοί του Τριφυλλιού μπορούν να περιμένουν κάτι καλό.

«Ο Θανάσης ξεχώριζε στην Παναχαϊκή σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Ηταν εμφανές το ταλέντο του και το λέγαμε από τότε ότι αν μείνει προσγειωμένος και δουλέψει θα καταφέρει να κάνει κάτι πολύ καλό στην καριέρα του», μας είπε αρχικά ο Παπακώστας και στη συνέχεια μπήκε σε πιο... τακτικά θέματα.

«Η κανονική του θέση κατά τη γνώμη μου είναι αυτή του επιθετικού μέσου. Σε σύστημα 4-2-3-1, για παράδειγμα, μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε από τις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Είτε σε ελεύθερο ρόλο πίσω του είτε στα δύο άκρα».

Η ικανότητα του Ντίνα να αγωνίζεται είτε στον άξονα είτε στα άκρα οφείλεται, σύμφωνα με τον πρώην προπονητή του στην Παναχαϊκή, στο γεγονός ότι «έχει πολύ καλή τεχνική και με την μπάλα στα πόδια μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον αντίπαλο στο ένας με έναν. Το πιο έντονο αγωνιστικό χαρακτηριστικό του είναι η διείσδυση στην αντίπαλη άμυνα. Είτε ερχόμενος κατά μέτωπο είτε από τα άκρα, λόγω της τεχνικής του, μπορεί να αποφύγει τον αντίπαλο και να πατήσει περιοχή».

Αυτό, όπως συμπληρώνει ο Παπακώστας, είναι κάτι που «θέλουν οι μεγάλες οι ομάδες. Παίκτες, δηλαδή, που να έρχονται από πίσω και να πατάνε περιοχή. Ο Ντίνας μπορεί να το δώσει αυτό. Είναι, επίσης, πολύ θετικό το γεγονός ότι αν και ξεχωρίζει όταν έχει την μπάλα στα πόδια, κάνει κίνηση στον χώρο όταν δεν την έχει. Ξέρει, δηλαδή, να κινείται και πάντα οι προσπάθειες του έχουν ως αποτέλεσμα το να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή».

Θετικά όλα αυτά και αισιόδοξα για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του αλλά για να πετύχει ο Ντίνας θα πρέπει να παραμείνει και προσγειωμένος.

«Πιστεύω ότι δε θα παρασυρθεί. Στην Παναχαϊκή ήταν ο καλύτερος παίκτης, το ήξερε αλλά δεν το έδειχνε με την συμπεριφορά του εκτός γηπέδου. Είναι ένα συγκροτημένο παιδί και πιστεύω ότι θα παραμείνει έτσι γιατί έτσι θα βοηθήσει πρώτα από όλα τον εαυτό του. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου