Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σέβεται τον Παναθηναϊκό ο Φιλιπόφσκι, αλλά...


Ο Σάσο Φιλιπόφσκι εξέφρασε τον δεδομένο σεβασμό του προς τον Παναθηναϊκό (26/10, 21:30), αλλά τον προειδοποίησε με ήττα, αφού η Ολίμπια Λιουμπλιάνα έμαθε απ' τα τελευταία λάθη της.
 Σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι είναι η κοινή παρουσία στο παρκέ των Διαμαντίδη κι Ούκιτς. Γνωρίζουν πώς να διεισδύσουν κι έπειτα είτε να σκοράρουν είτε να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε και τον Σχορτσανίτη, ένα δυναμικό σέντερ, που με τον όγκο του και το ύψος του αποτελεί απειλή για κάθε ομάδα στην Ευρώπη. Είναι ένας παίκτης που πρέπει να σταματήσουμε ως ομάδα. Ο Παναθηναϊκός αμύνεται με πολλές βοήθειες. Αγωνίζεται με αρκετή υπομονή κάτω απ' το καλάθι. Μέχρι κι οι κοντοί του παίζουν με πλάτη προς το καλάθι, το ίδιο ισχύει και για τους ψηλούς του. Παίζουν σε αργό ρυθμό, αφού θέλουν να ρίξουν τον ρυθμό και της αντίπαλης ομάδος. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα, που διαθέτει ποιοτικούς παίκτες.
Πιστεύω πως διδαχτήκαμε πολλά απ' τις τελευταίες δύο αναμετρήσεις μας (σ.σ. εντός έδρας ήττες από Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ & Τσεντεβίτα), στις οποίες ηττηθήκαμε στα τελευταία 5 λεπτά. Πρέπει να αγωνιστούμε με μεγαλύτερη υπομονή και συγκέντρωση. Πρέπει να επωφεληθούμε απ' τα λάθη του Παναθηναϊκού και να αποδώσουμε με υψηλή συγκέντρωση στην άμυνα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το αντίστροφο. Η άμυνά μας στο pick and roll θα αποτελέσει "κλειδί"» είπε στους εκπροσώπους των Μέσων εν όψει της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής του α' ομίλου της Ευρωλίγκας ο προπονητής της σλοβενικής ομάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου