Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ο «καρτάκιας» Μάνταλος


Ο Σταύρος Μάνταλος ορίστηκε να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr ο Αθηναίος διαιτητής δείχνει με ευκολία την κίτρινη, αλλά και κόκκινη κάρτα!

Ο διαιτητής σήμερα θα έχει όλα τα φώτα πάνω του καθώς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα καθώς θα διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.
Ο Σταύρος Μάνταλος έχει σφυρίξει ελάχιστες φορές τους «αιωνίους» καθώς στη Super League είναι τις δύο τελευταίες σεζόν, ενώ έκανε το... αγροτικό του πριν από τρία χρόνια στο Κύπελλο Ελλάδος.
Ο Μάνταλος σε δύο σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει σφυρίξει μέχρι σήμερα 16 παιχνίδια και κατάφερε να δείξει την κίτρινη κάρτα 69 φορές και την κόκκινη άλλες 6! Οσον αφορά το Κύπελλο έχει διαιτητεύσει 4 αγώνας βγάζοντας την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του 14 φορές και την κόκκινη μία! Στην καριέρα του σε 20 ματς, κιτρίνισε 83 παίκτες και κοκκίνισε 7!
Ο ρέφερι έχει σφυρίξει φέτος 5 αναμετρήσεις για τη Super League και οι δύο είναι του Ολυμπιακού. Η νίκη των Πειραιωτών επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Καραϊσκάκης» (1-0) σφυρίζοντας μόνο τέσσερα φάουλ και η ισοπαλία (1-1) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Δύο κόκκινες και δύο πέναλτι στον Παναθηναϊκό
Από την άλλη, ο Μάνταλος δεν έχει σφυρίξει φέτος ματς του Παναθηναϊκού και οι πράσινοι ακόμα θυμούνται την διαιτησία του στο παιχνίδι στις 17 Απριλίου 2011 στο Βόλο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό. Ο ρέφερι τότε απέβαλλε δύο παίκτες του τριφυλλιού και έδωσε δύο πέναλτι εις βάρος τους στο τελικό 3-2 υπέρ των γηπεδούχων.
Ο Μάνταλος είχε δώσει το πρώτο πέναλτι όταν η μπάλα είχε χτυπήσει σε χέρι παίκτη του Παναθηναϊκού, αλλά δεν συνέβη το ίδιο όταν οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Λέτο σούταρε και η μπάλα άλλαξε πορεία χτυπώντας στο χέρι του Ντολεζάι μέσα στην περιοχή. Δύο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Καντέ στην προσπάθεια να σταματήσει τον Μπρέσκα, τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Μάνταλος του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα προκαλώντας και πάλι τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.
Στο 80' μετά από λάθος του Βύντρα, ο Σολάκης πήρε την μπάλα, μπήκε μέσα στην περιοχή, την πέρασε πάνω από το σώμα του Τζόρβα, ο Μπουμσόνγκ την έδιωξε με το χέρι σχεδόν πάνω στη γραμμή, πιεζόμενος από τονΣολάκη και ο διαιτητής Μάνταλος έδειξε και πάλι το σημείο του πέναλτι ενώ παράλληλα έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του τριφυλλιού.
Έκπληξη με Μάνταλο
Πάντως, είναι αξιοσημείωτο που ο Μάνταλος θα είναι ο διαιτητής του ντέρμπι καθώς φαβορί ήταν ο Γιάχοςκαι ακολουθούσαν ο Παππάς με τον Κάκο. Ο εν λόγω ρέφερι δεν είναι διεθνής, πέρσι είχε υποβιβαστεί στηFootball League και πριν από δύο αγωνιστικές σφύριξε ένα άλλο ντέρμπι (ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός).
Τα φετινά παιχνίδια που έχει διευθύνει ο Σταύρος Μάνταλος:
(25/08/2012) ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 0-0
(22/09/2012) Λεβαδειακός-Πανιώνιος 3-0
(07/10/2012) Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0
(10/11/2012) Λεβαδειακός-Άρης 2-1
(25/11/2012) ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1
(28/11/2012) Λεβαδειακός-Πιερικός 2-0   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου