Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ο μαθητής Διαμαντίδης εναντίον του δασκάλου Ομπράντοβιτς! (pic & vids)

Το καλοκαίρι του 2004 ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετακόμισε στον Παναθηναϊκού του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι δύο του έγραψαν ιστορία... Σήμερα θα είναι αντίπαλοι, μόνο όμως για 40 αγωνιστικά λεπτά.

Όταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, λίγοι ήταν εκείνοι που περίμεναν πως σε κάτι περισσότερο από μια δεκαετία το «Τριφύλλι» θα γίνει ίσως η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη.
Ο Σέρβος τεχνικός κατέκτησε πέντε φορές την Ευρωλίγκα με τους «πράσινους», μέτρησε πολλούς εγχώριους τίτλους και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε κορυφαίες στιγμές τις ιστορίας του. Από τα... χέρια του Ζοτς πέρασαν σπουδαίοι παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα.
Υπάρχει, όμως, ένας που αποτελεί... δημιούργημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μαζί έγραψαν ιστορία στον Παναθηναϊκό. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο 34χρονος γκαρντ από την Καστοριά αποκτήθηκε από τους «πράσινους» το καλοκαίρι του 2004 και -όπως έχει δηλώσει ο ίδιος- θα φοράει για πάντα τη φανέλα με το Τριφύλλι. Ο 3D αναδείχθηκε πρόσφατα ο παίκτης με το υψηλότερο μπασκετικό IQ, ενώ φέτος πραγματοποιεί συνεχόμενα ρεκόρ με τις ασίστ που μοιράζει...
Ο Διαμαντίδης εξελίχθηκε πολύ ως παίκτης από το 2004 που άφησε τον Ηρακλή και... κατηφόρησε για την Αθήνα. Εκείνος που τον οδήγησε στον Top επίπεδο ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον 3D στη συνέχεια με τη σειρά του να προσφέρει τα μέγιστα στον Παναθηναϊκό του Σέρβου που... κατέκτησε τα πάντα!
Σήμερα οι δύο άνδρες θα τεθούν αντίπαλοι για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια. Πρόκειται όμως για μια ιδιαίτερη σχέση και το δεδομένο είναι πως η «κόντρα» τους θα κρατήσει αποκλειστικά 40 λεπτά, όσο δηλαδή και η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.


Δείτε τα video εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου