Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Η καρδιά κανενός Παναθηναϊκού δεν το έχει ξεπεράσει


Σαράντα τρία χρόνια έχουν περάσει μα η καρδιά κανενός Παναθηναϊκού δεν το έχει ξεπεράσει. Ο λόγος για την μαγική ημέρα, τις 2 Ιουνίου 1971, όπου το τριφύλλι βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών γράφοντας την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο. 
Οι πράσινοι μετά από μια εκπληκτική Ευρωπαϊκή πορεία διεκδίκησαν στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών τον τίτλο από την ομάδα του Άγιαξ του Ρίνους Μίχελς και του Γιόχαν Κρόιφ αλλά και των υπόλοιπων αστέρων της εποχής αλλά δεν τα κατάφεραν.

Έχουν περάσει 43 χρόνια από τον τελικό του Γουέμπλεϊ και κάθε φορά στις 2 Ιουνίου το μυαλό κάθε Παναθηναϊκού γυρίζει το χρόνο πίσω στο μακρινό 1971 και τον τελικό κόντρα στον Άγιαξ. Σε ένα επίτευγμα που δεν έχει επαναληφθεί μετά από τόσα χρόνια και που καταδεικνύει την διαχρονική σημασία που έχει.

Με αφορμή τα 43 χρόνια από τον τελικό του Γουέμπλεϊ ας κάνουμε μια αναδρομή στον τελικό, την πορεία του Παναθηναϊκού αλλά και το τι έγραφε ο Ευρωπαϊκός Τύπος της εποχής.Περισότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου