Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο ΠΑΟ έκοψε το νήμα, αλλά οι υπόλοιποι μάχονται στο... φίνις


Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την κούρσα των πλέι-οφ που κρίθηκε, αλλά και για τη μάχη των ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου που μαίνεται και θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Όσο πιό ψηλά, τόσο μικρότερη η ταλαιπωρία στο Γιουρόπα Λιγκ.
Ο ΠΑΟ έκοψε το νήμα, αλλά οι υπόλοιποι μάχονται στο... φίνις
Είχαμε επισημάνει ότι πριν από τον… τελικό, που πολλοί βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν  ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκού στα πλέϊ-οφ, υπήρχε η φάκα. Πιό συγκεκριμένα, η φάκα πριν από το τυρί. Αποδείχτηκε, ότι η 5η αγωνιστική ήταν τελικά η παγίδα για τον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε στην Τρίπολη, ενώ παραλίγο να το πληρώσει και ο Παναθηναϊκός που στο τέλος απειλήθηκε με ήττα από τον Ατρόμητο που παίζει το τελευταίο του χαρτί για να μην έρθει τελευταίος.
       Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε λόγο για «μεγάλη υπέρβαση» και είναι γεγονός αν αναλογιστεί κανείς που ήταν και που βρέθηκε φέτος ο Παναθηναϊκός, κυρίως όμως τις βάσεις που έχει βάλει για ένα καλύτερο μέλλον. Πέτυχε τον στόχο του να μπει στα πλέι-οφ και να βγει στην Ευρώπη, κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο και άρπαξε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε 4ος, δηλαδή πίσω από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο!
         Οι Πράσινοι έδειξαν με τον Ατρόμητο πολλά κοινά στοιχεία με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ όπου ισοφαρίστηκαν από τον Σαλπιγγίδη, όμως αυτή τη φορά δεν είχαν ούτε τον κόσμο στο πλευρό τους, αλλά γνώριζαν ότι και η ισοπαλία τους έφτανε, κάτι που ίσως τους επηρέασε.
       Ο Παναθηναϊκός εύκολα ή δύσκολα, εκμεταλλευόμενος και τους βαθμούς ποινής του ΠΑΟΚ πλέον πάει χαλαρός στην Τούμπα, ενώ αμφιβάλλω αν θα υπάρξει περίοδος χαλάρωσης αφού τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, προυποθέτουν άλλον σχεδιασμό. Παράλληλα, είναι όμως ένα μεγάλο στοίχημα καθώς αν το καταφέρουν αυτό στον Παναθηναϊκό αλλάζουν επίπεδο την ομάδα! Θα μπουν λεφτά στα ταμεία, όμως πρέπει να ενισχυθεί αρκετά και η ομάδα, πάντα στην ίδια φιλοσοφία.
Περισότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου