Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

«Πείνα» και παράδοση…


Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την παράδοση του Παναθηναϊκού με τις ιταλικές ομάδες το Νοέμβριο και την ευκαιρία που έχει να δώσει λίγη χαρά στον ταλαιπωρημένο του κόσμο.
Την ώρα που η χώρα μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες μετά την ψηφοφορία–ντροπή στην Βουλή , που μας κρατάει ομήρους και μας οδηγεί ολοταχώς στα βράχια, πρέπει να μιλήσω για ποδόσφαιρο.
Έτσι και για να ξεχαστούμε , όσο μπορούμε, αλλά και διότι στο «Ολίμπικο» ο Παναθηναϊκός έχει απόψε μία ευκαιρία να δώσει λίγη χαρά στον ταλαιπωρημένο κόσμο του. Μπορεί κάποιος να γελάσει με αυτό που γράφω, αλλά έστω και αυτός ο κακός Παναθηναϊκός που βλέπουμε πιστεύω ότι απόψε έχει μία ευκαιρία με μία νίκη να πάρει λίγο τα πάνω του. Η παράδοση είναι υπέρ του. Νοέμβριο μήνα έχει κερδίσει στο παρελθόν, άλλες δύο Ιταλικές ομάδες. Πρόσφατα το 2008 την Ιντερ στο Μιλάνο με 1-0 και πιο παλιά το 2000(σαν σήμερα) την Γιουβέντους με 3-1 στο ΟΑΚΑ.
Τότε , που η «Μεγάλη Κυρία» είχε μείνει με 9 παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός σε ένδειξη fair play δεν προσπάθησε να πετύχει τέταρτο γκολ. Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις, θα πει κάποιος και δεν διαφωνώ. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, διότι σου προσφέρει χαρές εκεί που δεν το περιμένεις. Και το σημερινό είναι ένα παιχνίδι, που ελάχιστοι φίλοι του Παναθηναϊκού πιστεύουν ότι η ομάδα θα κάνει ότι το 2010 στο ίδιο γήπεδο. Τότε είχε νικήσει την Ρόμα και είχε προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League.
Άλλη ομάδα φυσικά τότε ο Παναθηναϊκός, μέρα με τη νύχτα από ποιότητα σε σχέση με την σημερινή. Από την άλλη, όμως, και η Λάτσιο στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να έχει σοβαρά προβλήματα. Δέχθηκε τέσσερα γκολ από την Κατάνια και για να εξιλεωθεί ο κόσμος της απαιτεί από την ομάδα νίκη επί της μισητής αντιπάλου Ρόμα στο παιχνίδι της Κυριακής. Αυτό σημαίνει, ότι ο προπονητής της Λάτσιο-άσχετα με τι λέει- θα δώσει μεγαλύτερο βάρος στο παιχνίδι με την Ρόμα .
Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει σήμερα πεινασμένος και χωρίς πίεση να κάνει μία νίκη-σταθμό για τη φετινή χρονιά και από την άλλη πλευρά θα μπει η Λάτσιο να πάρει μία νίκη χωρίς κόπο και δεν θα την χαλάσει και μία ισοπαλία. Kαι στο ΟΑΚΑ κανείς δεν υπολόγιζε ότι αυτός ο κακός Παναθηναϊκός μπορεί να κοντράρει Τόττεναμ και Λάτσιο και τελικά έφερε ισοπαλίες και με τις δύο ομάδες, που η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα δείχνουν να μην τα δίνουν όλα στην Ευρώπη προς όφελος του πρωταθλήματος.
Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Μπορεί ,αρκεί να είναι συγκεντρωμένος και στα 90 λεπτά και να αποφευχθούν παιδικά λάθη, που έχουν γίνει πολλάκις την περίοδο αυτή. Και ο Φερέιρα να «στήσει» καλά την ομάδα και να προσπαθήσει με γρήγορους παίκτες (Κουίνσι, Μαυρία), να εκμεταλλευτεί την κόντρα-επίθεση απέναντι σε μία άμυνα της Λάτσιο, που δεν πείθει. Για να δούμε τι θα δούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου